DE GEVECHTSKRACHT VAN DE TACTISCHE HELIKOPTERGROEP WORDT GELEVERD DOOR 24 AH-64D APACHES. DEZE TOESTELLEN ZIJN ZOWEL GESCHIKT VOOR HET UITVOEREN VAN MISSIES OVERDAG ALS 'S NACHTS.

De taken die met de Apache kunnen worden uitgevoerd zijn divers en variëren van het uitschakelen van gepantserde doelen tot het vanuit de lucht bewaken van gebieden.
Om deze taken te kunnen uitvoeren beschikt de helikopter over een uitgebreid pakket sensoren waaronder een daglichtcamera, een infrarood camera voor het opsporen van doelen, een soort telescoop en een laser voor het meten van afstanden en het geleiden van Hellfire-raketten. Tot slot een Pilot Night Vision Sensor waarmee de vlieger 's nachts kan vliegen en de directe omgeving kan verkennen. Deze sensoren maken de Apache bij uitstek geschikt om ongemerkt een gebied in de gaten te houden of te beveiligen. Het toestel beschikt over bepantsering van essentiële delen plus elektronische zelfbeschermingsmiddelen. Vaak, zoals bewezen in Afghanistan en Irak, is de aanwezigheid van de Apaches genoeg om mensen te weerhouden of te stoppen met hun vijandelijke activiteiten.