OM DE NODIGE BESCHERMING TE BIEDEN TEGEN VIJANDELIJKE VLIEGTUIGEN EN HELIKOPTERS, BESCHIKT 11 AIR MANOEUVRE BRIGADE OVER 11 LUCHTVERDEDIGINGS-COMPAGNIE DIE IS UITGERUST MET STINGER-RAKETTEN.

De Stinger is een draagbare raket tegen luchtdoelen. Deze wordt ingezet voor de beveiliging van helikopter landingsplaatsen, logistieke opslag en verzamelgebieden/commandoposten. Omdat de raket door een man bediend kan worden is het verschrikkelijk moeilijk om dit systeem op te sporen en uit te schakelen. Als de piloot weet dat er Stingers zitten is het vaak al te laat. Om de Stingerschutters te trainen wordt gebruik gemaakt van een moderne simulator op de kazerne in Schaarsbergen.

11 Luchtverdedigingscompagnie beschikt naast de Stingers ook over de WALS-radar. Deze stelt hen in staat om op twintig kilometer afstand het verschil te zien tussen vliegtuigen en helikopters. Het maakt zelfs onderscheid tussen eigen vliegend materieel en dat van de vijand. De WALS samen met de Stingers is een dodelijke combinatie.