De gevechtskracht van de Tactische Helikopter Groep wordt geleverd door 24 AH-64D Apaches. Deze toestellen zijn zowel geschikt voor bet uitvoeren van missies overdag als ’s nachts.

De taken die met de Apache kunnen worden uitgevoerd zijn divers en variëren van het uitschakelen van gepantserde doelen tot het vanuit de lucht bewaken van gebieden.
Om deze taken te kunnen uitvoeren beschikt de helikopter over een uitgebreid pakket sensoren waaronder een daglichtcamera, een infrarood camera voor het opsporen van doelen, een soort telescoop en een laser voor het meten van afstanden en het geleiden van Hellfire-raketten. Tot slot een Pilot Night Vision Sensor waarmee de vlieger 's nachts kan vliegen en de directe omgeving kan verkennen. Deze sensoren maken de Apache bij uitstek geschikt om ongemerkt een gebied in de gaten te houden of te beveiligen. Het toestel beschikt over zelfbeschermingsmiddelen in de vorm van bepantsering van essentiële delen plus elektronische zelfbeschermingsmiddelen.

De drie infanteriebataljons van 11 Luchtmobiele Brigade (Air Assault) vallen onder de manoeuvre eenheden en voeren het daadwerkelijke gevecht op de grond. De bataljons zijn opgedeeld in drie infanteriecompagnieën en een staf-antitankcompagnie.

De infanteriecompagnieën hebben heel wat middelen tot hun beschikking om de diverse taken uit te kunnen voeren. Alles wat ze nodig hebben om 48 uur te overleven op het gevechtsveld nemen ze mee in hun rugzak. Toch zijn ze niet echt licht bewapend. In een groep van 9 man hebben ze de beschikking over zeven geweren Diemaco C7A1 met Elron optisch vizier, twee hiervan zijn tevens uitgerust met een 40 millimeter granaatwerper. Elke groep beschikt over twee Minimi lichte mitrailleurs. Afhankelijk van de opdracht warden er ook handgranaten en M136 antitankwapens meegenomen. Per compagnie is er ook nog een groep met 81 millimeter mortieren die een bereik hebben van 5600 meter.

Grote tankslagen zijn er in de toekomst niet te verwachten. Desondanks is er voor de staf-antitankcompagnieën van de bataljons nog steeds een belangrijke taak weggelegd. Ook een enkele tank kan namelijk een grote bedreiging vormen. Taak voor de antitankers om ze voortijdig uit te schakelen. Maar de staf-antitankcompagnie doet meer.

In hun Luchtmobiel Speciaal Voertuig zijn de antitankers in beboste of bebouwde gebieden een moeilijke tegenstander voor tanks. Ze zijn klein, wendbaar, sterk in het terrein en ze staan ook nog eens in contact met Apaches. De verkenners worden ingezet als de oren en ogen van het bataljon, maar ook van de brigade. In kleine groepen proberen ze te achterhalen wat de vijand aan het doen is, hoe sterk de vijand is en verkennen ze mogelijke doelen. Samen met de Pathfinders van de brigade zetten ze landingsites uit en beveiligen deze. Aan de verkenners kunnen ook snipers worden toegevoegd om belangrijke militairen uit te schakelen en zo het moreel en de wil van de vijand om te vechten te breken.